Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2019

За перше півріччя 2019 року до органів прокуратури Чернівецької області надійшло півтори тисячі звернень та 27 запитів на інформацію

Так, тільки за півроку до органів прокуратури Чернівецької області надійшло 1545 звернень, з яких майже кожне третє  надіслано за належністю до органів, уповноважених розглядати по суті порушені у зверненнях питання. 

Із загальної кількості вирішених звернень – 398 становлять скарги з питань досудового розслідування,  10 – представництва інтересів громадян і держави в суді, 7 – з питань нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства,  8 - з питань участі у кримінальному провадженні у суді,  228 – з інших питань.

На особистому прийомі в працівників органів прокуратури побувало понад 360 громадян.

Що стосується реалізації права громадян на доступ до публічної інформації, то упродовж 6 місяців поточного року до органів прокуратури Чернівецької області  надійшло 27 інформаційних запитів, з яких 19 розглянуто по суті, а 8 – направлено іншим розпорядникам.

Найчастіше громадяни запитували інформацію про хід досудового розслідування кримінальних проваджень, розпорядчу діяльність органів прокуратури області та про представництво інтересів громадян та держави в суді.

Дотримання вимог чинного законодавства України щодо якості, повноти та своєчасності розгляду звернень, а також дотримання права їх доступу до публічної інформації, перебувають на постійному контролі прокуратури області.



Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1817