Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

Для здійснення оптової торгівлі буковинець придбав складські приміщення, а от за користування землею для їх обслуговування, у сумі більше 2 тис грн на рік, у нього коштів не вистачило

Встановлено, що в 2010 році Тереблеченська сільська рада надала сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю в платне користування  1,2 га землі, де розміщені нежитлові приміщення, для здійснення оптової торгівлі.

У 2011 році на підставі договору купівлі-продажу власником нерухомого майна, розміщеного на орендованій ділянці, став інший громадянин, а отже з моменту державної реєстрації його права власності на нерухоме майно чоловік автоматично став користувачем земельної ділянки за умовами договору оренди, який був укладений сільською радою з попереднім власником нерухомого майна.

Однак, новий орендар не дотримувався ні умов договору, ні вимог законодавства та не платив за користування землею, в результаті чого сільський бюджет недоотримав понад 12 тис. грн, що стало підставою для місцевої прокуратури звернутись до суду з позов щодо стягнення боргу.




Прес-служба прокуратури Чернівецької області



кількість переглядів: 1579