Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2019

Упродовж 2018 року до органів прокуратури Чернівецької області надійшло 76 звернень, щодо дотримання прав ув’язнених та засуджених

У органах прокуратури Чернівецької області забезпечує прийом осіб, які перебувають у піднаглядних установах, та організовує їх розгляд відділ нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру.

Так, впродовж 2018 року на вирішення до галузевого відділу прокуратури області надійшло 76 звернень, з яких 66 – вирішено, а 10 – скеровано за належністю до інших відомств.

Задоволено звернення народного депутата України, щодо можливих порушень у діяльності Державної установи «Сокирянська виправна колонія № 67» та медичної частини № 67 філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» у Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Під час проведення перевірки зазначених у зверненні обставин, виявлено ряд порушень.
Зокрема, встановлено факт порушення прав засудженого на охорону здоров’я при застосуванні до нього спеціальних засобів, а також порушення температурного режиму у дисциплінарному ізоляторі ДУ «Сокирянська виправна колонія №67».

За результатами перевірки прокуратурою області внесено 2 вказівки адміністрації  вказаних установ із вимогою щодо негайного усунення виявлених недоліків та вирішення питання про притягнення винних осіб до відповідальності.

Також, керівництво прокуратури Чернівецької області здійснює особистий прийом в’язнів, проводить роз’яснювальну роботу та приймає їхні скарги. Здебільшого ув’язнені та засуджені скаржаться на дії адміністрації установ виконання покарань, неналежного їх матеріально-побутового забезпечення  та медико-санітарним обслуговуванням  тощо.

За всіма зверненнями, проводились ґрунтовні перевірки, про результати яких заявників було повідомлено.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 1736