Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2018

Прокуратура домоглась суворішого покарання для винуватця смертельної ДТП

Так, у березні 2014 року 29-річний мешканець Чернівців, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи транспортним засобом марки «Mitsubishi-Galant», в салоні якого в якості пасажирів перебувало двоє осіб, рухаючись в напрямку вул. Руської, що у Чернівцях, не впорався з керуванням, допустив виїзд керованого ним автомобіля на зустрічну смугу руху, після чого, виїхавши за межі проїзної частини дороги, допустив наїзд на електроопору.

В результаті вказаної дорожньо-транспортної пригоди смертельні травми отримала 22-річна пасажирка даного транспортного засобу.

За скоєне Першотравневий районний суд м. Чернівці призначив винуватцю ДТП покарання у виді 5 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Водночас, на підставі ст. 75 КК України його було звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на  3 роки.

Прокуратура з вказаним  рішенням категорично не погодилась та оскаржувала його у судах різних інстанцій.

28 листопада 2018 року апеляційний суд Чернівецької області все ж таки підтримав принципову позицію прокуратури, скасував рішення суду першої інстанції, в частині призначення покарання, та призначив правопорушнику остаточне покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.




Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2089