Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2018

У прокуратурі Чернівецької області обговорили стан протидії нелегальним АЗС/АГЗП

 

 

У нараді взяли участь голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, начальник Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв, т.в.о. начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області Микола Загарюк, т.в.о. начальника Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Сергій Гордаш, т.в.о. начальника управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернівецькій області Ігор Динис, начальник юридичного відділу Чернівецької обласної ради Степан Чернушка, начальник управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернівецькій області Денис Гаврилюк, начальник управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак, т.в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Олександр Довганюк, начальник Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області Юрій Ватаманюк, а також начальники галузевих підрозділів апарату прокуратури, поліції та фіскальної служби.

«На ринку нафтопродуктів склалась критична ситуація, пов’язана із збільшенням нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів. Офіційно в Чернівецькій області платниками акцизного податку з реалізації пального зареєстровано 136 суб’єктів господарської діяльності, з них 81 юридичних осіб та 55 фізичних осіб-підприємців. Згідно даних ІТС «Податковий блок» в області зареєстровано 148 пунктів продажу пального, у тому числі 136 автозаправних станцій та 12 автогазозаправок, хоча фактична їх кількість, за різними оцінками та джерелами, вища. З метою виявлення та припинення роботи нелегальних АЗС нам всім разом необхідно негайно опрацювати та відслідкувати всі факти незаконної реалізації в області нафтопродуктів» – наголосив прокурор Чернівецької області Олег Соболь.   

Керівники правоохоронних відомств та органів контролю у співдоповідях інформували про вжиті заходи та шляхи активізації боротьби із функціонуванням незаконних АЗС на території регіону.

За результатами наради розроблено комплекс узгоджених заходів та створено спільну міжвідомчу робочу групу, керівником якої призначено першого заступника прокурора області Ігоря Мустецу.

 

 

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 3520