Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2018

Правопорушнику, який напав на патрульного поліцейського, повідомлено про підозру та вручено клопотання про обрання міри запобіжного заходу

Нагадаємо, 04.04.2018 року по вулиці Вижницькій в м. Чернівці сталась дорожньо-транспортна пригода на транспортному засобі з іноземною реєстрацією.

Під час оформлення вказаної події, працівникам патрульної поліції було спричинено тілесні ушкодження та порушники були затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Відео вказаного інциденту було оприлюднено на деяких Інтернет ресурсах та набуло широкого суспільного резонансу.

Чернівецька місцева прокуратура інформує, що 04.04.2018 року відомості про вказаний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 КК України, а саме умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків та СВ Шевченківського ВП ЧВП ГУНП в області  розпочато досудове розслідування.

У відповідності до ст. 278 КПК України письмове повідомлення про підозру затриманій особі вручається не пізніше 24 годин з моменту її затримання, а у разі невручення підозри після вказаного строку така особа підлягає негайному звільненню. 

Однак, протягом 24 годин після затримання вказаних осіб органом досудового розслідування не було зібрано достатньо доказів, а саме були відсутні висновки судових експертиз, відсутні допити ключових свідків та очевидців, не проведені першочергові слідчі дії, у зв’язку з чим, прокурором Чернівецької місцевої прокуратури було відмовлено в погодженні підозри.

В подальшому в ході досудового розслідування, слідчим було зібрано відповідні докази та 12.04.2018  прокурор місцевої прокуратури погодив підозру і клопотання про обрання відповідного запобіжного заходу одному з правопорушників.

Досудове розслідування по даному кримінальному провадженню триває  та перебуває на контролі Чернівецької місцевої прокуратури.



Прес-служба прокуратури Чернівецької області
 
                   
кількість переглядів: 3637