Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2018

До органів прокуратури Чернівецької області за 3 місяці 2018 року надійшло понад 800 звернень

Статистичні дані свідчать про зменшення розглянутих органами прокуратури звернень, що зумовлено законодавчими, суспільно-політичними та соціально-економічними змінами в державі.

Так, за 3 місяці 2018 року до органів прокуратури області надійшло 821 звернення, що на третину менше, ніж за аналогічний період минулого року (1271).

Найчастіше громадяни звертаються до прокуратури з земельних питань та містобудівних правовідносин, щодо порушень у лісовій сфері, зволікання з виконанням рішень судів, про протиправні дії посадовців державних органів контролю тощо.

Упродовж 2018 року за належністю до органів, уповноважених розглядати по суті порушені у зверненнях питання, органами прокуратури надіслано 226 звернень (за аналогічний період 2017 року – 480).

Вирішено 519 звернень, з яких 7 – від народних депутатів України.

Із загальної кількості вирішених, 320 становлять скарги з питань досудового розслідування, 10 – з питань  участі у кримінальному провадженні,  5 – з приводу представництва інтересів громадян і держави в суді.

Задоволено 13 звернень, що свідчить про забезпечення їх якісного, своєчасного та об’єктивного вирішення.

На особистому прийомі  прокурори прийняли 101 громадянина.

Крім того, значна кількість громадян вперше із заявами зверталась до Генеральної прокуратури України, якою такі звернення, як первинні, скеровувались до регіональної прокуратури.

У зв'язку з цим, роз'яснюємо, що з первинними заявами громадянам необхідно спершу звернутись до місцевих (територіальних) прокуратур, а у разі незгоди з прийнятими по них рішеннями – оскаржувати їх у прокуратурі вищого рівня.

Крім того, звернення необхідно належним чином оформити, відповідно до вимог ст. 5 Закону України «Про звернення громадян» (вказати прізвище, місце проживання, викласти суть порушеного питання, засвідчити його датою та особистим підписом заявника).

Нагадуємо, що звернутись до органів прокуратури можна усно на телефони «гарячих ліній», а також на електронні адреси. Детальніше з цією інформацією можна ознайомитись за посиланням https://chrn.gp.gov.ua/ua/tel_hotline_emails.

В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв'язку з ним.

Також можна залишити звернення у скриньці, надіслати поштою. Не розглядаються звернення, надіслані факсимільним зв'язком.

Додатково інформуємо, що у відповідності до ч.1 ст.8 Закону України «Про звернення громадян», письмове звернення без зазначення  місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.



Прес-служба прокуратури Чернівецької області

            

кількість переглядів: 1994