Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2013
Інформація про стан виконання правоохоронцями Чернівецької області законодавства спрямованого на запобігання і протидію корупції у 2012 році
ІНФОРМАЦІЯ
про стан виконання правоохоронцями Чернівецької області законодавства спрямованого на запобігання і протидію корупції у 2012 році

 

Упродовж  2012 року правоохоронними органами області до судів направлено з обвинувальним висновком 44 кримінальні справи про злочини із ознаками корупції, за обвинуваченням 52 осіб, з яких 6 перебували під вартою.

З числа направлених до суду справ  23 кримінальні справи про хабарництво.

Унаслідок вжитих правоохоронними органами заходів виявлено та направлено до суду 10 кримінальних справ щодо злочинів, з ознаками корупції учинених у бюджетній сфері.

Непоодинокими стали випадки, незаконного заволодіння бюджетними коштами, під час надання цільових  державних дотацій.

Сфера земельних правовідносин залишається однією з найбільш корумпованих. У поточному році скеровано до суду 9 кримінальних справ цієї категорії.

Під час проведення досудового розслідування кримінальних справ про злочини із ознаками корупції відшкодовано збитків  на суму 576 тис. грн.

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції вживалися заходи щодо реалізації антикорупційного законодавства адміністративними засобами.

Упродовж 2012 року уповноваженими суб’єктами протидії корупції в області до суду направлено 61 протокол про адміністративні корупційні правопорушення, з них працівниками органів прокуратури - 21, УБОЗ МВС – 13, ВБКОЗ СБУ - 23, податкової міліції - 4.

За результатами їх судового розгляду до адміністративної відповідальності притягнуто 53 осіб.

У минулому році спеціальними суб’єктами протидії корупції в області вживалися ефективні заходи щодо відшкодування збитків, які заподіяні внаслідок вчинення корупційних адміністративних правопорушень, так відшкодовано 40202 грн., що становить 100% від загальної суми.

На виконання вимог ст.22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» із займаних посад звільнено 35 посадовців, які у встановленому законом порядку визнані винними у вчиненні корупційних адміністративних правопорушень.

кількість переглядів: 75212