Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Приймання запитів та надання інформації

Відповідно до вимог статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації»  від 09.05.11 запити на інформацію можуть подаватись на вибір запитувача в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою). Запит може бути індивідуальним  або колективним. Письмовий запит подається в довільній формі.
 
Приймання запитів та надання доступу до публічної інформації в прокуратурі Чернівецької області проводиться у спеціально відведеному місці –  кабінеті № 3,  який знаходиться на 1 поверсі приміщення прокуратури по вул. Кордуби, 21 у м. Чернівці.
 
Прийом запитувачів інформації та надання інформації проводиться прокурором відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів у робочі дні з 10:00 год. до 13:00 год. та з 15:00 до 17:00 год.
 
Запити на інформацію також подаються на:
- адресу електронної пошти: [email protected]
- тел/факс: (0372) 51-34-70
 
Прийом запитувачів інформації та надання інформації в місцевих прокуратурах проводиться прокурором прокуратури у робочі дні з 10:00 год. до 13:00 год. та з 15:00 до 17:00 год.
 
Запити на інформацію подаються на наступні адреси електронної пошти та телефони:
 
№ п/п
Місцеві прокуратури Електронна адреса  Телефони
1. Кельменецька місцева прокуратура [email protected]  (03732) 2-05-61
2. Кіцманська місцева прокуратура public[email protected]  (03736) 2-24-83
3. Сторожинецька місцева прокуратура public[email protected]  (03735) 2-10-55
4. Чернівецька місцева прокуратура public[email protected]  (0372) 52-67-87
 
Запит на інформацію має містити (стаття 19 Закону):
1) ім’я ( найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є;
2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;
3) підпис і дату за умови подання запиту в письмові формі.
 
З метою спрощення процедури оформлення письмових запитів на інформацію розроблено відповідні форми запитів, які можна отримати у кабінеті «Доступу до публічної інформації» та на даному веб-сайті.
 
У разі, якщо з поважних причин особа не може подати письмовий запит, їй буде надана допомога в оформленні запиту старшим помічником прокурора області  з питань забезпечення доступу до публічної інформації, який обов’язково зазначає в запиті своє ім’я та  контактний телефон.
 
Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.
 
Стаття 2 Закону України «Про доступ до публічної інформації» передбачає забезпечення прозорості та відкритості суб’єктів владних повноважень  і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.
 
Цей Закон не поширюється на відносини щодо отримання інформації суб’єктами владних повноважень при здійсненні ними своїх функцій, а також на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом.
 
Відповідно до статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації»  розпорядник  інформації має право відмовити в задоволенні запиту, якщо  він  не володіє і не зобов’язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством  володіти інформацією, щодо якої зроблено запит; якщо інформація, що запитується, належить до категорії інформації з обмеженим доступом відповідно до частини другої статті 6 цього Закону; якщо особа, яка подала запит на інформацію, не оплатила передбачені статтею 21 цього Закону фактичні витрати, пов’язані з копіюванням або друком; якщо не дотримано вимог  до запиту на інформацію, передбачених статтею 19 цього Закону.
 
Порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядника інформації
 
У відповідності  до статті 23 Закону України «Про доступ до публічної інформації» рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду.

кількість переглядів: 880