Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024
Звіт про стан розгляду запитів на інформацію органами обласної прокуратури впродовж 3 місяців 2024 року для оприлюднення

На виконання п. 10 ч. 1 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Чернівецькою обласною прокуратурою узагальнено стан розгляду запитів на інформацію, в результаті чого встановлено наступне.
Загалом до органів Чернівецької обласної прокуратури впродовж першого кварталу 2024 року надійшло 18 інформаційних запитів, що дорівнює аналогічному періоду попереднього року.
Розглянуто 15 запитів. Надано інформацію на 11 запитів. Відмовлено в задоволенні 1 запиту. Надано роз’яснення на 3 запити. Надіслано іншим розпорядникам 3 запити.
Відділом організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури, з урахуванням інформації наданої іншими структурними підрозділами апарату обласної прокуратури, розглянуто 13 запитів по суті, 2- надіслано іншим розпорядникам, відмовлено в задоволенні  - 1 запиту.
Чернівецькою окружною прокуратурою розглянуто по суті 2 запити. Надано інформацію на 1 запит. Надано роз’яснення - на 1 запит. Скеровано іншим розпорядникам - 1 запит. Вижницькою та Дністровською окружними прокуратурами у першому кварталі поточного року запити не розглядались.
З розглянутих по суті запитів по області запитувалася інформація з інших питань – 3, кадрових питань – 1, з питань досудового розслідування – 3, з питань організаційно-розпорядчої діяльності – 5.
У розрізі суб’єктів запитів на інформацію більшість запитів надійшло від фізичних осіб – 11, від громадських організацій – 4, від засобів масової інформації – 3.
Щодо способів надходження, то упродовж звітного періоду переважна більшість запитів надійшла електронною поштою – 7, поштовим зв’язком – 5, електронним обміном – 6.
У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.
Рішення про продовження строку та відстрочку в задоволенні запитів органами обласної прокуратури не приймались.
Усі запити, які надійшли до органів обласної прокуратури, розглянуті в строки, визначені ч. 1 ст. 20 Закону, – упродовж 5 робочих днів.
Запитів, на які згідно з Законом відповідь надається протягом 48 годин, не надходило.
Органи обласної прокуратури і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень та запитів
Чернівецької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 16