Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2024
Звіт про стан розгляду запитів на інформацію органами Чернівецької обласної прокуратури впродовж 2023 року для оприлюднення

    На виконання п. 10 ч. 1 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Чернівецькою обласною прокуратурою узагальнено стан розгляду запитів на інформацію, в результаті чого встановлено наступне.
    Загалом до органів обласної прокуратури впродовж 2023 року надійшло 44  інформаційних запита, що на 11 або 33,3 % більше, ніж за  попередній рік.
    Розглянуто 37 запитів, в т.ч. 1 запит, який був у залишку з 2022 року, ( в 2022 - 27). У порівнянні з минулим роком їх кількість збільшилась на 37 %. Надано інформацію на 26 запитів. Відмовлено в задоволенні 4 запитів (в 2022 - 1). Надіслано іншим розпорядникам 6 запитів (в 2022- 5), у тому числі підпорядкованим прокурорам 3 ( в 2022 - 2).  В залишку на розгляді запитів не перебуває.
    Відділом організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури, з урахуванням інформації, наданої іншими структурними підрозділами апарату обласної прокуратури, розглянуто 34 запити по суті, 5 запитів надіслано іншим розпорядникам.
    Чернівецькою окружною прокуратурою розглянуто по суті 3 запити, на 2 з яких надано відповідну інформацію, на 1 запит надано роз’яснення.
    До Вижницької окружної прокуратури надійшов 1 інформаційний запит, який надіслано іншому розпоряднику.
    До Дністровської окружної прокуратури впродовж 2023 року інформаційних запитів не надходило.
     З розглянутих по суті запитів органами обласної прокуратури  запитувалася інформація з  питань досудового розслідування – 9, з кадрових питань – 6, з питань організаційно – розпорядчої діяльності – 1, з питань представництва інтересів держави в суді, про надання статистичної інформації – 1, з інших питань – 20.
    У розрізі суб’єктів запитів на інформацію 29 запитів надійшло від фізичних осіб, 13 запитів – від медіа, 2 запити – від громадських організацій.
    Щодо способів надходження, то упродовж звітного періоду переважна більшість запитів надійшла електронною поштою – 30, письмово – 2, електронним обміном – 12.
    У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.
    Рішення про відстрочку в задоволенні запитів органами обласної прокуратури не приймались.
    Усі запити, які надійшли до органів обласної прокуратури, розглянуті в строки, визначені ч. 1 ст. 20 Закону, – упродовж 5 робочих днів.
    Запитів, на які згідно з Законом відповідь надається протягом 48 годин, не надходило.
    Органи обласної прокуратури і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень та запитів
Чернівецької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 63