Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023
Звіт про стан розгляду запитів на інформацію органами Чернівецької обласної прокуратури впродовж 9 місяців 2023 року для оприлюднення

На виконання п. 10 ч. 1 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Чернівецькою обласною прокуратурою узагальнено стан розгляду запитів на інформацію, в результаті чого встановлено наступне.

Загалом до органів обласної прокуратури впродовж 9 місяців 2023 року надійшло 34 інформаційних запити, в т.ч. до апарату обласної прокуратури – 31.

Розглянуто 29 запитів. У порівнянні з минулим роком їх кількість збільшилась майже вдвічі. Збільшення загальної кількості запитів на отримання публічної інформації вказує на постійний інтерес суспільства до діяльності органів прокуратури України.

Надано інформацію на 21 запит. Відмовлено в задоволенні 3 запитів, надано роз’яснення по 5 запитам.

Надіслано іншим розпорядникам 5 запитів, у тому числі підпорядкованим прокурорам - 2.

Відділом організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури, з урахуванням інформації наданої іншими структурними підрозділами апарату обласної прокуратури, розглянуто по суті 27 запитів, в т.ч. на 20 запитів надано інформацію, на 4 запита надано роз’яснення, відмовлено в задоволенні  3 запитів. Надіслано підпорядкованому прокурору 2 запита. Іншим розпорядникам скеровано 2 запита, оскільки органи прокуратури не володіють запитуваною інформацією.

Прокурорами Чернівецької окружної прокуратури розглянуто по суті 1 запит. Надано роз’яснення на 1 запит. Прокурорами Вижницької окружної прокуратури 1 запит скеровано іншому розпоряднику. Дністровською окружною прокуратурою у цьому році запити на інформацію не розглядались.

З розглянутих по суті запитів по області запитувалася інформація з інших питань – 17, кадрових питань – 5, з питань досудового розслідування – 6, про надання статистичної інформації – 1.

У розрізі суб’єктів запитів на інформацію більшість запитів надійшло від фізичних осіб – 21, від юридичних осіб: громадських організацій – 2, засобів масової інформації – 11.

Щодо способів надходження, то упродовж звітного періоду переважна більшість запитів надійшла електронною поштою – 23, поштовим зв’язком – 3, електронним обміном – 8.

У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.

Рішення про продовження строку та відстрочку в задоволенні запитів органами обласної прокуратури не приймались.

Усі запити, які надійшли до органів обласної прокуратури, розглянуті в строки, визначені ч. 1 ст. 20 Закону, – упродовж 5 робочих днів.

Запитів, на які згідно з Законом відповідь надається протягом 48 годин, не надходило.

Органи обласної прокуратури і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах, з дотриманням принципів відкритості та прозорості, своєчасного та повного оприлюднення публічної інформації, розпорядником якої вони є.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень та запитів
Чернівецької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 110