Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2022
Звіт про стан розгляду запитів на інформацію органами обласної прокуратури впродовж 9 місяців 2022 року для оприлюднення

    На виконання п. 10 ч. 1 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Чернівецькою обласною прокуратурою узагальнено стан розгляду запитів на інформацію, в результаті чого встановлено наступне.
    Загалом до органів обласної прокуратури впродовж  9 місяців 2022 року надійшло 24 інформаційних запити, що на 76 або 76% менше, ніж за аналогічний період попереднього року.
    Розглянуто 19 запитів. У порівнянні з минулим роком їх кількість зменшилась на 79,9%. Надано інформацію на 18 запитів. Відмовлено в задоволенні 1 запиту. Надіслано іншим розпорядникам  5 запитів, у тому числі підпорядкованим прокурорам 2.  В залишку на розгляді запити не перебували.
    Відділом організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури, з урахуванням інформації наданої іншими структурними підрозділами апарату обласної прокуратури, розглянуто 16 запитів по суті, 5 надіслано іншим розпорядникам.
    Чернівецькою окружною прокуратурою розглянуто по суті 3 запити, на які надано відповідну інформацію.
З розглянутих по суті запитів по області запитувалася інформація з з питань досудового розслідування – 3, з кадрових питань – 3, з інших питань – 12.
У розрізі суб’єктів запитів на інформацію 15 запитів надійшло від фізичних осіб, 9 від засобів масової інформації.
    Щодо способів надходження, то упродовж звітного періоду переважна більшість запитів надійшла електронною поштою – 13, письмово – 10,електронним обміном -1.
    У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.
    Рішення про відстрочку в задоволенні запитів органами обласної прокуратури не приймались.
    Усі запити, які надійшли до органів обласної прокуратури, розглянуті в строки, визначені ч. 1 ст. 20 Закону, – упродовж 5 робочих днів.
    Запитів, на які згідно з Законом відповідь надається протягом 48 годин, не надходило.
    Органи обласної прокуратури і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень та запитів                
Чернівецької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 301