Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2015
Про розгляд запитів на інформацію упродовж 12 місяців 2014 року

Органами прокуратури Чернівецької області у 2014 році вживались  відповідні заходи щодо забезпечення належної організації роботи з доступу до публічної інформації, своєчасного її оприлюднення та надання на запити осіб.

Всього до органів прокуратури області упродовж 2014 року надійшло 102 запити на інформацію. Розглянуто 97 запитів (що на 29,3% більше, ніж у 2013 році), 5 запитів  направлено іншим розпорядникам.

Із загального числа розглянутих надано інформацію на 65 запитів (67 %), надано роз’яснення на 32 (33 %). Випадків відмови запитувачам у наданні інформації не було.

Запити на інформацію надходили з питань: досудового розслідування (34), підтримання державного обвинувачення в суді (1), питань представництва інтересів громадян та держави в суді (7), питань нагляду за додержанням і застосуванням законів (12), питань організаційно-розпорядчої діяльності (5), кадрових питань (5), з інших питань (33).

Усі запити розглянуті у передбачений законодавством 5-денний строк.

Під час проведення 33 перевірок додержання законодавства щодо прозорості та відкритості інформації органами державної виконавчої влади, місцевого самоврядування та іншими розпорядниками інформації, органами прокуратури області  внесено 31 подання. За результатами  їх розгляду  до відповідальності притягнуто 30 посадових осіб, у тому числі 3 – органів контролю. Скасовано 2 незаконних акти.

Органами прокуратури області за вказаний період  складено 3 протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 212-3 КУпАП, за якими  2 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.


Старший прокурор прокуратури області
з питань забезпечення доступу
до публічної інформації
кількість переглядів: 1269