Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2024

Незаконне видобування підземних вод зі збитками у майже 500 тис грн – на Буковині судитимуть злочинну групу

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників злочинного угруповання за фактом незаконного видобування підземних вод (ч. 4 ст. 240 КК України).


За даними слідства, налагодив схему незаконного збагачення від нелегального видобутку підземних вод з родовища у Чернівецькому районі 52-річний підприємець. До протиправної діяльності він залучив ще двох осіб.


Злочинна група діяла під прикриттям легального договору на відпуск води зі спеціалізованих водозаправних пунктів, однак окрім офіційної вибірки підземних вод за талонами, чоловіки здійснювали понаднормове видобування.


За такою схемою вони незаконно збагатились за рахунок надр держави майже на 500 тис. грн.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 87