Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2024

5 500 євро за переправлення через держкордон – судитимуть жителя Буковини

Прокурори Чернівецької окружної передали до суду обвинувальний акт стосовно 35-річного жителя села Станівці Чернівецького району за фактом незаконного переправлення осіб за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, обвинувачений погодився за гроші забезпечити супровід поза пунктами пропуску до кордону з Румунією чоловіків, які намагались нелегально покинути країну. Працював він разом зі спільниками, які підшуковували «клієнтів»  та визначали ціну  незаконного перетину.


Встановлено, що наприкінці серпня минулого року вони підшукали двох чоловіків призовного віку та  за 5500 євро пообіцяли переправити їх за кордон.


Необхідний інструктаж та супровід здійснював буковинець.


Під час спроби транспортувати військовозобов’язаного до лінії розмежування українсько-румунського кордону його викрили прикордонники.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції  за оперативного супроводу 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 78