Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

Підтримали окупаційну політику рф на Запоріжжі та Херсонщині – судитимуть так званого «заступника мера Бердянська» та «начальника відділу технагляду ЖКГ» окупаційної адміністрації Херсонщини

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно так званого «заступника мера по соціальній сфері у військово-цивільній адміністрації міста Бердянськ» за фактами посягання на територіальну цілісність України, державної зради, участі у терористичної організації та добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 та  ч. 5 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, 67-річний громадянин України, активно співпрацює з ворогом з 2014 року. Чоловік був засновником «партії політики путіна» в Україні та відзначився в анексії Кримського півострова за що отримав відзнаку «за повернення Криму».


Після повномасштабного вторгнення рф в Україну та окупації частини Запоріжжя він обійняв посаду так званого «заступника мера Бердянська з питань соціальної сфери».


Також скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ще одного зрадника – ексначальника інспекції житлово-комунального господарства Херсонської міської ради за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, 61-річний чиновник Херсонської міськради підтримав дії окупантів на Херсонщині, добровільно обійняв посаду у незаконно створеному органів влади – так званій «военно-гражданской администрации города Херсона», очоливши відділ технагляду ЖКГ.


Отримавши владні повноваження, обвинувачені здійснювали підривну діяльність проти України та забезпечували утвердження окупаційної влади.


Досудове розслідування у зазначених кримінальних провадженнях за процедурою in absentia здійснювали слідчі  регіональних управлінь СБ України у Дніпропетровській, Запорізькій та Чернівецькій областях.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 442