Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2017

Робота органів прокуратури Чернівецької області щодо протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією

За суб’єктним складом складені протоколи стосуються: депутатів місцевих рад – 65; посадових осіб юридичних осіб публічного права – 15 (в т.ч. держлісгоспів – 13); посадових осіб органів державної влади – 10 (першого заступника начальника Держекоінспекції в області; першого заступника начальника ГУ ДФС в області, спеціаліста відділу статистики, 2 спеціалістів Держпродспоживслужби, начальника відділу Кельменецької РДА, заступника голови Новоселицької РДА, головного спеціаліста УДМС в області, начальника підрозділу УДСНС в області, начальника відділу  Чернівецької ОДА);   посадових осіб органів місцевого самоврядування – 9; суддів – 3; посадових осіб Національної поліції – 2; податкової міліції – 2;   посадових осіб державної прикордонної служби – 2; посадових осіб органів прокуратури – 1, митної служби – 1 тощо.

За участі прокурорів судами, із прийняттям остаточного рішення, розглянуто 80 протоколів, за якими: 71 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу на загальну суму понад 118 тис. грн., 5 осіб судами визнано винними у вчиненні правопорушень із оголошенням їм усного зауваження, 1 особу звільнено від відповідальності у зв’язку із закінченням строку накладення стягнення, в інших випадках провадження закрито за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

До прикладу, 14.06.2017 постановою суду визнано винним за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП першого заступника начальника Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області, який в порушення вимог ст. 52 Закону «Про запобігання корупції» умисно не повідомив про суттєві зміни в майновому стані. Зокрема, у вересні 2016 року він з дружиною продав житловий будинок та земельну ділянку за що отримав 310 тис. грн. доходу, проте зазначену інформацію не вніс до Єдиного державного реєстру декларацій.

За фактами аналогічних порушень притягнуто до адміністративної відповідальності спеціалістів районного відділу статистики, управління Держпродспоживслужби та УДМС в області тощо.

Також 03.10.2017 забезпечено притягнення до відповідальності начальника відділу Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА, який несвоєчасно повідомив про суттєві зміни у майновому стані при придбанні транспортного засобу.

На даний час на розгляді судів перебувають справи стосовно заступника голови Новоселицької РДА, який несвоєчасно подав декларацію за 2016 рік, а також  старшого оперуповноваженого з ОВС ГУ ДФС в області та інші.

Крім того, органами прокуратури області у поточному році в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України "Про запобігання корупції" внесено 32 подання з вимогами про проведення службових розслідувань, з яких 23 розглянуто та задоволено, 20 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Робота на даному напрямі триває.

 

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 1853