Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2015

Прокуратура вимагає від ПП повернути земельну ділянку КП « Парк Жовтневий»

Прокуратура міста Чернівці, в інтересах Чернівецької міської ради, звернулась до Господарського суду Чернівецької області з позовною заявою до КП «Парк Жовтневий» та приватного підприємця з вимогою визнати недійсним договір від 30.05.2014 року №70 відповідно до якого парк «Жовтневий» незаконно виділив приватному підприємцю земельну ділянку площею 4350 м.кв для облаштування автодрому для картингів з літнім та дитячим майданчиком, колиби та альтанки.

Встановлено, що договір про співпрацю, який Чернівецька міська рада уклала з ПП є фактично договором оренди землі, тому має відповідати приписам Земельного кодексу України, Закону України «Про оренду землі», Закону України «Про природно-заповідний фонд» та іншим нормативно-правовим актам України.  Згідно вимог ст. 759 Цивільного кодексу України за договором оренди наймодавець передає або зобов'язується передати орендачеві майно у користування за плату на певний строк.    

Разом з тим, у порушення вищевказаних нормативних актів України, питання щодо укладення договору про співпрацю від 30.05.2014 року №70 Чернівецькою міською радою та її виконавчим комітетом не розглядалось і рішення не приймалось.

Вказаний договір про співпрацю суперечить рішенню 26 сесії 5 скликання №576 від 26.07.2012 року, відповідно до якого заборонено встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території КП «Парк «Жовтневий» (крім літніх майданчиків та атракціонів).
Прокуратура вимагає, щоб дану земельну ділянку  повернули в користування КП «Парк Жовтневий».

 

Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 3711