Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2013

«Учасники мирних акцій та правоохоронці повинні дотримуватись закону», - прокурор Чернівецької області

Сьогодні прокурор Чернівецької області Павло Павлюк виступив у ефірі місцевих телеканалів щодо недопущення беззаконня при проведенні мирних акцій.

«Такі зібрання - це конституційне право громадян. Мирні акції не можуть проходити з проявами хуліганства та зневаги до Закону»,- наголосив керівник обласної прокуратури.

Прокурор області звернувся до громадян, які відстоюють свої переконання, щоб вони не піддавалися на заклики вчинення беззаконня: захоплення будівель органів державної влади та місцевого самоврядування, перешкоджання нормальній їх діяльності та масові заворушення, адже за такі дії передбачена кримінальна відповідальність.

Також Павло Павлюк повідомив, що прокуратура області уже розпочала кримінальне провадження за фактом захоплення приміщення та блокування роботи Чернівецької міської ради 2 грудня цього року.

«Запевняю, що особи організаторів і виконавців цього злочину будуть встановлені та притягнуті до відповідальності, адже такі дії не мають нічого спільного з мирними акціями», - зазначив він.

Водночас прокурор області наголосив, що охороняючи громадський спокій та правопорядок, правоохоронці зобов’язані діяти тільки в межах Закону і не допустити протиправних дій.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2528