Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

За 6500 євро з особи організував незаконне переправлення чоловіків до Молдови – повідомлено про підозру буковинцю

За процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру 28-річному жителю Чернівецького району за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).  


Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі понад 1,5 млн грн.


За даними слідства, підозрюваний долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків за кордон. Вартість таких послуг сягала  6500 євро з особи.


Встановлено, що буковинець працював зі спільниками (двом з них вже повідомлено про підозру), які підшукували охочих перетнути державний кордон України. Він зустрічався з «клієнтами», одержував обумовлену суму за надані послуги, організовував їх поселення у готелі, де надавав їм необхідний інструктаж та організовував їх трансфер до Чернівецької області. Надалі чоловіків зустрічали інші учасники протиправної схеми, які безпосередньо перевозили військовозобов’язаних до одного з пунктів пропуску на Буковині.


За такою схемою підозрюваний намагався незаконно переправити до Молдови двох чоловіків призовного віку – жителів Чернівецької та Харківської областей.


Перетнути кордон чоловікам не вдалося, їх викрили правоохоронці поблизу українсько-молдовського кордону.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 48