Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2024

Прокурори та представники неурядових громадських організацій Чернівецької області співпрацюватимуть у протидії гендерно зумовленому та домашньому насильству

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський, прокурори відділу захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству обласної прокуратури зустрілися з представниками місцевих неурядових громадських організацій.


Під час зустрічі обговорили співпрацю з питань надання комплексної допомоги постраждалим під час здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім та гендерно зумовленим насильством.


Антон Ковальський подякував представникам громадських організацій за величезний вклад у допомогу постраждалим, а також закликав об’єднати зусилля задля відстоювання їх інтересів.  


«Торік в області постраждалими від домашнього насильства визнано майже 8 тисяч осіб, з них: близько 5000 жінок, понад 1400 чоловіків, майже 400 дітей та більше ніж 1000 людей похилого віку. На жаль ці цифри зростають –  у  2024 році зафіксовано майже 1000 постраждалих. Ця сумна статистика свідчить, про необхідність посилення та об’єднання зусиль правоохоронних органів та неурядових громадських організацій», – наголосив керівник обласної прокуратури.


Представники громадських організацій зауважили, що надважливим для постраждалих, які звертаються до них за тимчасовим прихистком, правовою, соціальною та психологічною допомогою, є притягнення до відповідальності кривдників та їх ізоляція від постраждалих.


 Учасники зустрічі визначили кроки майбутньої співпраці.  


У заході взяли участь представники неурядових громадських організацій: Центр допомоги врятованим, Безпечний простір «Вільна», Благодійний фонд «Рокада, Хаб «Вона», БО «Благодійний фонд «Позитивні жінки. Чернівці», КУ «Молодіжний центр Чернівців «Резиденція молоді», ГО Центр громадської активності «Синергія», ГО «Ми з України».

                      

кількість переглядів: 112