Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2017

Правоохоронці з'ясовують законність передачі на баланс ПАТ «Чернівцігаз» другої нитки газогону

Зважаючи на суспільний резонанс та неодноразові публічні звернення  народного депутата з приводу проведення перевірки законності передачі  другої нитки газогону, хочемо повідомити наступне.

Згідно із ст. 131-1 Конституції України, п.1 Перехідних положень розділу ХІІІ Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014, органи прокуратури України не проводять перевірок.

Поряд з цим, ще 01.08.2017 прокуратурою Чернівецької області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2.ст.364 КК України, за фактом зловживання депутатами Чернівецької міської ради службовим становищем  при безоплатній передачі у грудні 2011 року  на баланс ПАТ «Чернівцігаз» другої нитки газогону.

Зважаючи на те, що відповідно до ст. 216 КПК України досудове розслідування кримінальних правопорушень за  ст. 364 КК України здійснюють слідчі органів Національної поліції, прокуратура області визначила підслідність вказаного кримінального провадження за слідчим відділом Шевченківського відділення поліції Чернівецького відділу ГУНП в Чернівецькій області.

Вивчаючи стан проведення досудового розслідування прокуратурою області встановлено, що досудове слідство здійснюється неефективно.

У зв’язку з чим прокурор області скерував листа на ім’я начальника Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області щодо активізації роботи, відсторонення слідчого та призначення іншого, а також щодо виконання усіх слідчих дій у розумні строки.

Також, за результатами досудового розслідування буде вирішено питання щодо наявності підстав для вжиття прокуратурою заходів представницького характеру.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2500