Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2017

Лісогосподарське підприємство відшкодує збитки, завдані незаконною порубкою дерев

За результатами планової перевірки здійсненої Державною екологічною інспекцією у Чернівецькій області було встановлено, що один з майстрів лісу вказаного лісогосподарського підприємства не здійснював відповідні обстеження ввіреного йому під охорону кварталу та допустив незаконну порубку 35 дерев, завдавши таким чином істотної шкоди державним інтересам .

За вчинення вказаного кримінального правопорушення Новоселицький районний суд призначив охоронцю природи покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням владних повноважень, організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов’язків строком на 1 рік 6 місяців. На підставі ст.75 КК України його було звільнено від відбування основного покарання з випробуванням на 1 рік 6 місяців.

Так як постійним лісокористувачем зазначеної ділянки лісу є ДП «Новоселицьке держспецлісництво АПК», яке в порушення вимог ст. 19 Лісового кодексу України  не забезпечило охорону і збереження закріплених лісів, то прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з вказаного підприємства завданих збитків.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2016