Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2017

У прокуратурі Чернівецької області підбили підсумки роботи за минулий рік

У роботі наради взяли участь перший заступник та заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів, прокурорсько-слідчі працівники прокуратури області, керівники місцевих прокуратур та їх заступники.

Під час засідання прокурор області окреслив не тільки здобутки в роботі колективу, але й акцентував увагу на кожному проблемному питанні підпорядкованих прокуратур та відділів апарату прокуратури області.

Зокрема, що стосується питань протидії злочинності, то рівень злочинності в нашому регіоні на 10 тисяч населення складає 92,6 кримінальних правопорушень, та є одним з найнижчих у державі  (по Україні -138,6).

На третину зменшилась кількість особливо тяжких злочинів (з 246 до 163). На 42,3% зменшилась кількість умисних вбивств (з 26 до 15).

Із скерованих слідчими прокуратури до суду 24 кримінальних проваджень, майже кожне друге - про корупційні правопорушення (10). Частка укладених угод про визнання винуватості у чотири рази перевищує державний показник (70,8% проти 15,1%). У провадженнях забезпечено 25,7% відшкодування збитків (по державі 4,2%).

Припинено діяльність 5 організованих злочинних груп, обвинувальні акти стосовно яких скеровано до суду. Зокрема, щодо озброєної злочинної банди у складі 4-х мешканців Київщини, які на території нашої області вчинили розбійний напад та умисне вбивство.

Застосовуючи представницькі повноваження у земельній сфері до суду скеровано 23 позови на суму понад 13 млн. грн. Повернуто та попереджено незаконне надання земель площею понад 111 га.  

Разом з тим, залишається низка проблемних питань. Зокрема, на 42,9% збільшилась кількість умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (з 7 до 10), на 37,5% - злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи (з 16 до 22), на 32% - розбійних нападів (з 25 до 33), на 8,5% порушень правил безпеки руху (з 318 до 345), в тому числі на 7% тих, що спричинили смерть потерпілого (з 43 до 46).

Заслухавши та проаналізувавши стан справ, очільник обласної прокуратури наголосив, що першочергову увагу слід приділити питанню виявлення та припинення нелегальних схем у лісовій галузі, насамперед щодо виявлення їх організаторів,  розслідуванню кримінальних правопорушень у сферах земельних ресурсів, використання надр, бюджетних коштів та попередженню загальної кримінальної злочинності.



Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2999