Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2016

Прокуратура відреагувала на факт незаконного одержання подарунка

Ще на початку серпня 2016 року працівниками Чернівецької місцевої прокуратури встановлено, що вказана посадова особа протиправно отримала від підлеглого у подарунок 800 грн., що не відповідає загальновизнаним уявленням про гостинність.

Постановою Шевченківського районного суду м. Чернівці від 07.09.2016 посадовця визнано винним та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1700 грн. із конфіскацією незаконно отриманого подарунка.

Усього з початку року органами прокуратури області складено та скеровано до суду 22 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за якими 22 винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Також внесено 29 подань, з яких 27 розглянуто та задоволено.

Одночасно інформуємо, що з 15 серпня 2016 року розпочало свою роботу Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК). У зв’язку з цим, органи прокуратури України та Служби безпеки України втратили повноваження щодо складання протоколів згідно зі ст.ст. 172-4 – 172-9 КУпАП.

Вищевказаними повноваженнями, окрім НАЗК, наділено посадових осіб органів Національної поліції України.

Разом з тим, при провадженні у справах про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 172-4-172-9 КУпАП, участь прокурора у розгляді справи судом є обов’язковою.

На даний час органи прокуратури, як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції, у визначених кримінальним процесуальним законодавством межах, здійснюють реєстрацію та досудове розслідування корупційних злочинів, вносять подання у порядку ч.3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», звертаються до суду із позовами згідно із ст.ст. 66, 67 цього ж Закону та ст. 23 Закону України «Про прокуратуру».

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 1345