Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2016

У прокуратурі Чернівецької області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

До участі у нараді були також запрошені голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, голова апеляційного суду Чернівецької області Валерій Марчук, прокурорсько-слідчі працівників органів прокуратури та представники усіх правоохоронних органів нашого регіону.

Основним пріоритетом діяльності органів прокуратури залишається координація роботи правоохоронних органів щодо протидії злочинності.

Завдяки спільним зусиллям рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення залишається значно нижчим, ніж у державі (52,8; у державі 86,4).

Зменшилась кількість особливо тяжких злочинів з 158 до 117. На третину зменшилась кількість умисних вбивств (з 12 до 8). На даний час не розкритим залишається один такий злочин.

Особливу увагу приділено розслідуванню актуальних кримінальних проваджень, насамперед у сфері корупції.

Зокрема, до суду скеровані кримінальні провадження за фактам и одержання неправомірної вигоди:
-    стосовно начальника відділу з питань земельних ресурсів Садгірської районної ради м. Чернівці;
-    члена координаційної ради з питань запобігання та протидії корупції при Чернівецькій міській раді;
-    арбітражного керуючого товариства «Санаторій «Золотий колос»;
-    головного державного інспектора відділу митного поста «Сокиряни»;
-    інспектора кримінально-виконавчої інспекції Шевченківського району м. Чернівці.

Непокоїть збільшення у два рази кількості розбійних нападів (з 9 до 19), а також крадіжок у Кіцманському, Сокирянському, Кельменецькому та Сторожинецькому районах.

Вдалось посилити протидію контрабанді та незаконному обігу підакцизних товарів.

У першому півріччі за такими злочинами розпочато 26 кримінальних проваджень, з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму близько 6 млн. грн. У тому числі 70 тис. одиниць незаконно виготовлених тютюнових виробів, 15 тис. літрів спирту, 3000 одиниць алкогольних напоїв тощо.

Однак, варто визнати, що вжиті упродовж 6 місяців поточного року спільні заходи правоохоронних органів все ж таки не змогли суттєво покращити ситуацію.

«Звертаюсь до керівників місцевих прокуратур! Невже Ви не бачите, що відбувається на Ваших територіях, не бачите незаконних лісопилок та кар’єрів, нелегальних ігрових автоматів?». У Вас є місяць часу, щоб реалізувати Ваші напрацювання і доповісти мені про конкретні результати роботи. Впевнений, що принципову оцінку бездіяльності підлеглих працівників нададуть і керівники усіх – без винятку – правоохоронних органів області.», - наголосив Микола Якимчук. 

За підсумками наради визначено низку спільних скоординованих заходів, зокрема, профілактику окремих категорій кримінальних правопорушень, в тому числі злочинів проти життя і здоров’я особи, майнових злочинів, протидія кримінально-караній корупції під час використання бюджетних коштів, в першу чергу серед державних службовців вищих категорій тощо.    

                      Прес-служба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 3395