Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2016

У прокуратурі Чернівецької області підбили підсумки роботи за минулий рік

Микола Якимчук зазначив, що незважаючи на процес реформування, органи прокуратури області на належному рівні виконували свої конституційні функції з метою забезпечення законності на території краю.

Завдяки скоординованим зусиллям правоохоронних органів області рівень злочинності на 10 тисяч населення склав 101 кримінальне правопорушення та є одним з найнижчих у державі (132).

На 9,6% зменшилась кількість особливо тяжких злочинів (з 272 до 246).

Вжито певних організаційно-практичних та координаційних заходів, спрямованих на ефективне застосування правоохоронними органами області антикорупційного законодавства.

До суду направлено 51 обвинувальний акт стосовно 56 осіб, з них 16 – про одержання неправомірної вигоди. Судами області розглянуто 41 кримінальне провадження (справ) стосовно 42 осіб, з яких 8 засуджено до реального позбавлення волі.

Забезпечено відшкодування 85% збитків, завданих кримінальними корупційними правопорушеннями.

                                                                                                                      

У ході реалізації антикорупційного законодавства до суду направлено 44 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, з яких 24 – органами прокуратури.

Активно застосовувались представницькі повноваження. Прокурорами пред’явлено позовних заяв на суму 112,2 млн. грн., у тому числі на захист інтересів держави на 108,3 млн. грн. Судами задоволено позовів на 42,8 млн. грн., добровільно відшкодовано за закритими справами 2,3 млн. грн. Виконано судові рішення за позовами прокурорів на загальну суму 36,8 млн. грн.

Разом з тим, залишається низка проблемних питань. Зокрема, в області в 2,2 рази збільшилась кількість очевидних умисних вбивств (з 12 до 26). З них розкрито 22, на даний час 16 кримінальних проваджень вже спрямовано до суду. Відбулося зростання облікованих правопорушень окремих категорій злочинів проти власності. На 31% збільшилась кількість розбоїв (з 19 до 22), на 39% – шахрайств (з 678 до 948).

«Апарат прокуратури області та керівники місцевих прокуратур повинні скоординувати роботу усіх правоохоронних органів для забезпечення законності та правопорядку, попередження правопорушень у бюджетній сфері, посилення протидії корупції та контрабанді, викриття зловживань з боку посадовців вищих категорій», - наголосив Микола Якимчук.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2251