Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2016

Органи прокуратури Чернівецької області за 12 місяців 2015 року розглянули понад 5 тисяч звернень

Значна кількість їх находження зумовлена суспільно-політичними та соціально-економічними змінами в державі. Саме тому суттєвого зменшення  розглянутих органами прокуратури звернень не спостерігається.

Не вплинуло на кількісні показники надходження звернень і позбавлення органів прокуратури функції нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Неналежне реагування органів державної влади та органів місцевого самоврядування, державних органів контролю на порушення конституційних прав і свобод громадян, а подекуди їх бездіяльність, зумовлює надходження повторних звернень  до  органів прокуратури.

Найбільш актуальними залишаються питання у сферах земельних правовідносин, надання матеріальної та правової допомоги, виплати заробітної плати тощо.

Загалом за належністю до органів уповноважених розглядати по суті порушені у зверненнях питання, надіслано понад  2 тисячі звернень,   або  майже кожне друге із розглянутих.

Вирішено 3602 звернення, з яких 90 - від народних депутатів України.

Із загальної кількості вирішених 42% становлять скарги  з питань досудового розслідування, 6,8% - представництва інтересів громадян і держави в суді,  1,3% - питань додержання законодавства при виконанні рішень судів, 1,4% - нагляду за додержанням кримінально - виконавчого законодавства.

Водночас задоволено 84 звернення, що свідчить про забезпечення їх якісного, своєчасного та об’єктивного вирішення, реального поновлення порушених прав та основним критерієм ефективності роботи прокурорів з розгляду та вирішення звернень.

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому.

Так, на особистому прийомі прийнято 955 громадян. Проте слід зазначити, що у більшості випадках громадяни звертаються до органів прокуратури з питань, які не відносяться до їх повноважень.

Безпосередньо у прокуратурі області прийнято понад 700 громадян.

 

Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1897