Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2016

Правоохоронними органами Чернівецької області вживались заходи щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних із корупцією

Судами розглянуто 47 протоколів зазначеної категорії (у тому числі 3 протоколи, складені в 2014 році), у 34 випадках відносно осіб, які вчинили адміністративні правопорушення, накладено штраф на загальну суму понад  18,8 тис. грн.

Із 34 осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності - три державних службовці 5-7 категорії,  7 депутатів місцевих рад, 6 посадових осіб органів місцевого самоврядування, у тому числі  два - 4 категорії та один посадовець 2 категорії. 

Серед притягнутих до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією: 3 посадові особи райдержадміністрацій області, 1 - державної кримінально-виконавчої інспекції, 2 - Збройних сил України, 4 особи, що надають публічні послуги та 9 посадових осіб юридичних осіб публічного права.

Найбільшу кількість осіб визнано винними за неповідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій або прийняття рішень в його умовах (19) та за порушення вимог фінансового контролю (5).

Так, начальник відділу ДВС Вижницького районного управління юстиції, в умовах реального конфлікту інтересів, вчинив дії щодо незаконного сприяння фізичній особі у знятті обмежень з арештованого майна.
Начальник відділу Кіцманської райдержадміністрації підписував та видавав будівельні паспорти на підставі документів, виготовлених його батьком, чим порушив вимоги щодо повідомлення керівника про конфлікт інтересів.

Серед притягнутих до відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, є посадовець Управління ДСНС України в Чернівецькій області, який не подав до Управління декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік.

Слід відмітити, що спеціально уповноважені суб’єкти у сфері протидії корупції Чернівецької області  результативно спрацювали, насамперед, щодо виявлення випадків порушення обмежень щодо отримання подарунка (пожертви) - до відповідальності притягнуто 7 осіб.

Наприклад, за вказане правопорушення адміністративне стягнення застосовано до інспектора слідчого ізолятору ДПтС України, завідуючих педагогічною частиною ОКМУ "Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій "Садгора", відділенням КУ «Новоселицька центральна районна лікарня» тощо.

На усунення причин та умов, що сприяють корупційним проявам, внесено 9 подань, за наслідками розгляду яких 8 посадових осіб притягнуто до відповідальності.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2256