Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2015

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно колишнього начальника КП «МіськШеп». Підприємству відшкодовано матеріальні збитки в сумі майже 400 тис. грн.

Прокуратура Чернівецької області завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно колишнього начальника КП «МіськШЕП», якого підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч.ч. 4, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 (підбурення та організація службового підроблення) КК України.

Встановлено, що вказаний посадовець протягом вересня-листопада 2013 року, використовуючи своє службове становище, в інтересах приватної субпідрядної організації, яка виконувала роботи по реконструкції вулиці Каспрука в місті Чернівці, без оформлення належних та необхідних на те документів, організував незаконну та безоплатну переробку сировини (бітуму, щебеню та інших матеріалів) в готову продукцію (асфальтобетон), для укладання асфальту на дорожньому покритті вулиці Каспрука в м. Чернівці, чим спричинив інтересам КП «МіськШЕП» матеріальні збитки на загальну суму майже 400 тис. грн.

З метою приховання факту вчинення злочину, посадовець підбурив інших осіб до вчинення службового підроблення та організував виготовлення неіснуючого та завідомо фіктивного договору між КП «МіськШЕП» та іншим товариством з обмеженою відповідальністю.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт відносно незаконних дій екс-начальника КП «МіськШЕП» скеровано до суду, завдані збитки обвинуваченим відшкодовано у повному обсязі.

Матеріали щодо інших співучасників вказаного злочину виділені в окреме провадження.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2053