Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2015

У прокуратурі Чернівецької області відбулась зустріч з представниками Моніторингової Місії ОБСЄ

У приміщенні прокуратури Чернівецької області 19 серпня 2015 року відбулась робоча зустріч виконувача обов’язків прокурора Чернівецької області Олександра Іванюка із представниками Місії Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі Йоуні Конттілою (Фінляндія) та Едвардом Вауеллом (США).
У ході зустрічі обговорено питання реформування органів прокуратури Чернівецької області, виконання конституційних функцій у 2015 році та перспективи співробітництва органів прокуратури області із представниками ОБСЄ.
Олександром Іванюком зазначено, що концепція реформування розроблена з урахуванням європейського та американського досвіду. Вона покликана докорінно змінити систему правоохоронних органів, у першу чергу органів прокуратури, відповідно до вимог суспільства.
Новими будуть підходи до роботи та кадри, які стануть рушійною силою реформування усієї системи органів прокуратури. На даний час проводиться значна робота щодо оптимізації штатної чисельності працівників органів прокуратури.
В умовах складної соціально-економічної ситуації в державі органами прокуратури області постійно вживаються заходи щодо ефективної реалізації покладених функцій та завдань.
Поточного року координаційними та наглядовими заходами забезпечено стабільність криміногенної обстановки в регіоні, стабільність міжетнічних та міжконфесійних відносин. Водночас, ще має місце ріст окремих категорій злочинів проти власності та проти особи,
Олександр Іванюк наголосив, що керівництво прокуратури Чернівецької області цінує зусилля Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі, спрямовані на зменшення напруги та посилення умов миру, стабільності та безпеки в Україні, у зв’язку з чим, й надалі продовжуватиме конструктивний діалог з представниками Моніторингової Місії ОБСЄ.     


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1787