Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2015

Результати представницької діяльності прокуратури Чернівецької області

Органи прокуратури області активізували роботу  із захисту в судовому порядку інтересів громадян і держави, особливо у сфері земельних відносин, з питань державної і комунальної власності, а також щодо наповнення державного бюджету.

З початку року прокурорами пред’явлено позовних заяв на загальну суму понад 86 млн. грн. Судами за вказаний період вже розглянуто та задоволено 248 позовів на 36 млн. грн. При цьому реально виконані судові рішення за позовами прокурорів на суму 28,5 млн. грн., з яких 1,5 млн. грн. до бюджету.

З метою захисту інтересів держави у сфері земельних відносин пред’явлено позовів на 57 млн. грн. Вжитими заходами вдалося повернути  незаконно надані землі площею 713 га вартістю 23,5 млн. грн. та попередити незаконне надання понад 2 тис. га земель.

Так, за позовом прокурора Вижницького району в інтересах держави в особі Берегометської селищної ради до ТзОВ «Берегометська лісова компанія» вже повернуто територіальній громаді земельну ділянку площею 10,6 га вартістю 14,7 млн. грн.

У сфері захисту державної і комунальної власності прокурорами пред’явлено позовів на 38 млн. грн., за якими судами вже стягнуто близько 5 млн. грн. до державного та місцевих бюджетів. Для усунення порушень у сфері державних закупівель пред’явлено 7 позовів на суму 644 тис. грн.

Активізовано представницьку діяльність у сфері охорони навколишнього природного середовища. Судами задоволено 36 таких позовів на суму більш ніж 1 млн. грн., в тому числі на суму понад 500 тис. грн. щодо відшкодування шкоди, завданої незаконною рубкою лісів. Також близько 600 тис. грн. боргу стягнуто рішеннями судів за видобуток з русел річок гравійно-піщаної суміші.

На захист порушених прав соціально-незахищених громадян пред’явлено позовів на 3,2 млн. грн., в тому числі на захист трудових прав у сфері оплати праці, на захист соціальних прав.

Упродовж першого півріччя поточного року працівниками органів прокуратури області забезпечено участь у 336 судових засіданнях із постановленням судових рішень. Реагуючи на незаконні судові рішення прокурорами внесено 14 апеляційних та 3 касаційні скарги.

Зокрема, завдяки прокурорському втручанню скасовано 2 незаконні судові рішення щодо стягнення на користь фізичних осіб 440 тис. грн. за рахунок коштів місцевого та державного бюджетів.  

Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2202