Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2015

Прокуратура області перевірила стан додержання адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів

Упродовж травня 2015 року працівники органів прокуратури Чернівецької області перевіряли Сокирянську виправну колонію № 67 та Чернівецьку установу виконання покарань №33 відділу ДПтС України в Чернівецькій області на предмет додержання вимог кримінально - виконавчого законодавства щодо адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів.

У ході перевірок виявлено ряд порушень, зокрема встановлено випадки неповноти надання засудженим інформації про права і обов’язки, порядок та умови виконання і відбування призначеного судом покарання. Право засуджених на належне матеріально-побутове забезпечення реалізується частково; дільниця посиленого контролю та арештний дім Сокирянської виправної колонії № 67 не обладнані комп’ютерними класами та не забезпечені необхідним устаткуванням для забезпечення доступу засуджених до глобальної мережі Інтернет; не передавалась інформація до територіальних органів Міністерства юстиції України для організації трудового і побутового влаштування засуджених тощо.

За результатами перевірок внесено 7 вказівок, розглянуто та задоволено 2 акти реагування, за якими притягнуто до дисциплінарної відповідальності чотирьох посадових осіб.

Крім того, звернуто увагу керівництва установ відбування покарань на необхідності покращення забезпечення в’язнів нормами житлової площі відповідно до діючих Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2170