Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2015

Роз’яснення контролюючих функцій органів виконавчої влади

Основні завдання Держсільгоспінспекції

Законом України «Про прокуратуру» від 14.10.2014, окремі положення якого набули чинності 26.10.2014, суттєво змінено форму реалізації повноважень органів прокуратури.

Так, на підставі положень пункту 1 розділу ХІІІ указаного Закону, органи прокуратури позбавлено повноважень щодо проведення перевірок у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів.

У зв’язку із викладеним, у випадку виявлення порушень у сфері земельних відносин, насінництва та розсадництва та інших із нижчезазначених, у тому числі здійснення діяльності без передбачених законодавством дозволів, сертифікатів тощо, слід звертатись до Державної інспекції сільського господарства в Чернівецькій області (далі – Держсільгоспінспекція в Чернівецькій області), яка є територіальним органом Державної інспекції сільського господарства України на території Чернівецької області.

Згідно з п. 3 положення "Про держсільгоспінспекцію в Чернівецькій області" основним її завданням є реалізація повноважень Державної інспекції сільського господарства України у межах відповідної території.

Держсільгоспінспекція відповідно до покладених на неї завдань здійснює державний нагляд (контроль) у частині:
- насінництва та розсадництва за діяльністю суб'єктів усіх форм власності і господарювання у даній сфері;
- якості та безпечності сільськогосподарської продукції за додержанням закупівельними, переробними, торговельними підприємствами і організаціями незалежно від форми власності та господарювання правил торгівлі, реалізації і зберігання плодоовочевої продукції;
- своєчасним проведенням підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності заходів щодо збереження, відтворення та підвищення родючості ґрунтів;
- експлуатації та технічного стану сільськогосподарської техніки;
- охорони прав на сорти рослин за дотриманням юридичними та фізичними особами вимог законодавства з охорони прав на сорти рослин у сфері виробництва, використання, зберігання, реалізації та розмноження садивного матеріалу сортів рослин.
- дотримання земельного законодавства, у тому числі у договірних правовідносинах у вказаній сфері,  використання та охорони земель усіх категорій та форм власності, дотриманням порядку визначення та відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва; використанням земельних ділянок відповідно до цільового призначення; дотриманням вимог земельного законодавства органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування з питань передачі земель у власність та надання у користування, у тому числі в оренду, зміни цільового призначення, вилучення, викупу, продажу земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах тощо;

                      Прес-служба прокуратури Черівнецької області                                                         

кількість переглядів: 2741