Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2015

Прокуратура повернула у власність держави землю вартістю більше півмільйона гривень

Прокурор Хотинського району в інтересах держави, в особі Хотинської РДА, звернувся до Хотинського районного суду в Чернівецькій області з позовною заявою до  приватного підприємця з вимогою розірвати договір оренди земельної ділянки і стягнути заборгованості по орендній платі. Ціна позову понад 600 тисяч гривень.

У ході розгляду справи зясувалось, що згідно з договором оренди земельної ділянки від 05.02.2007 року Хотинська райдержадміністрація надала  ПП в строкове платне користування (на 49 років) земельну ділянку для будівництва та обслуговування магазину оптової торгівлі будівельними матеріалами, загальною площею 0,50 га вартістю більше півмільйона гривень. Проте,  всупереч умов договору, порушуючи вимоги Закону України «Про оренду землі», Цивільного кодексу України та інших нормативно-правових актів ПП з 2012 року не сплачував орендну плату, чим завдав значних збитків державному бюджету.

У порядку господарського судочинства, прокуратура вимагала стягнути заборгованість з підприємця та  розірвати договір оренди землі. Хотинський районний суд задовольнив позов прокурора району в повному обсязі.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області

                                     

кількість переглядів: 2852