Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2015

За умисне вбивство - 12 років позбавлення волі

Шевченківський районний суд  визнав винним громадянина С. у вчиненні злочинів, передбачених п.п.6, 11, 12 ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів, на замовлення та за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст. 297 КК України (наруга над тілом померлого).

Нагадаємо, що  4 серпня 2014 року  на території лісопосадки, що розміщена позаду ринку МКП «Газкомплектприлад» правоохоронці виявили  тіло невідомого чоловіка.  Обгорілий  труп було присипано землею, а поруч з ним виявили військовий квиток, який за версією злочинців мав допомогти  швидкій ідентифікації особи.

Завдяки злагодженій роботі правоохоронців викрито двох осіб, які переслідуючи корисливі мотиви позбавили чоловіка життя. Один з них і повідомив про знайдений труп, а інший намагався вбивством зняти з себе підозри в крадіжках. Цей вже судимий злочинець підкинув до трупа свій військовий квиток, щоб уникнути кримінальної відповідальності за скоєні злочини, адже за задумом зловмисників його мали б вважати померлим.

Суд визнав винним громадянина С. в умисному  вбивстві з корисливих мотивів, на замовлення та засудив його до  12 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

 
Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2468