Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2015

Прокурор області поспілкувався із журналістами

Прокурор області поспілкувався із журналістами

Сьогодні, 5 березня, відбулася прес-конференція прокурора Чернівецької області Миколи Якимчука. Це перша його зустріч із  представниками засобів масової інформації Буковини з часу призначення на посаду.

«Основними постулатами в роботі органів прокуратури є прозорість, відкритість та готовність до співпраці зі ЗМІ та громадськістю. Хочу наголосити, що ми будемо їх дотримуватись», - запевнив Микола
Якимчук.

В ході діалогу з журналістами прокурор області розповів не тільки про здобутки та проблеми органів прокуратури на пріоритетних напрямках роботи, таких як: протидія корупції та котрабанді, боротьба з порушенням земельного законодавства, злочини у лісовій та екологічній сфері, а й повідомив про найрезонансніші справи регіону.

Зокрема, про розслідування злочинів, скоєних високопосадовцями колишньої влади. А саме екс-головою Чернівецької ОДА Папієвим М. під час виборів до Верховної ради України в 2012 році. Також, про справу екс-директора КП МТК «Калинівський ринок» І. Ринжука, якого, не зважаючи на беззаперечну доказову базу по корупційних схемах та зловживанню службовим становищем, суд виправдав. Прокуратура подала апеляцію на це рішення.

«Всі гучні кримінальні справи і провадження, в тому числі з ознаками корупції, я буду тримати на особистому контролі» , - зазначив Микола Якимчук.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2354