Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2015

Справа адвоката, який підбурював клієнтку до надання неправомірної вигоди вже у суді

Прокуратура Чернівецької області завершила досудове розслідування та скерувала  обвинувальний акт і угоду про визнання винуватості в Кіцманський  районний суд Чернівецької області стосовно адвоката, який вчинив підбурювання громадянки до дачі неправомірної вигоди в сумі 1500 доларів США слідчому УМВС України в Чернівецькій області за закриття кримінального провадження.

Встановлено, що посадова особа Чорторийського психоневрологічного будинку – інтернату з вересня 2014 року вела перемовини з адвокатом С. про надання ним послуг захисника у кримінальному провадженні за фактом привласнення коштів пацієнта.

Адвокат запевнив клієнтку, що для уникнення кримінальної відповідальності та закриття  кримінального провадження, вона повинна дати службовим особам УМВС України в Чернівецькій області неправомірну вигоду в сумі 1500 доларів США і він, як адвокат, передасть грошові кошти відповідній службовій особі.

Жінка погодилась на пропозицію правозахисника. 20 листопада 2014 року С. усвідомлюючи неправомірність своїх дій, з корисливим мотивом отримав частину грошей в сумі 1000 доларів США, чим вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч. 4 ст. 27, ч.1 ст. 369 КК України – підбурювання до давання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення службовою особою в інтересах того хто дає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

                   

                             Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2265