Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2015

За ухилення від мобілізації за призовом – кримінальна відповідальність

«В області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 ККУ (ухиленням від призову за мобілізацією) в слідчих органах внутрішніх справ перебуває 22 кримінальних провадження відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань» - про це 20 січня повідомив перший заступник прокурора Чернівецької області Олександр Іванюк на спільному брифінгу з Чернівецьким обласним військовим комісаром. 

Також, Олександр Октавіанович наголосив, що за наслідками проведеного досудового розслідування 10 обвинувальних актів, в томі числі 9 з угодами про визнання винуватості, відносно 10 осіб, направлено до суду для розгляду по суті. У провадженні слідчих органів внутрішніх справ перебуває 12 кримінальних провадженнях досудове розслідування у яких триває.

Прокуратура надалі контролюватиме стан додержання вимог законодавства органами внутрішніх справ при проведенні досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з ухиленням від призову на строкову військову службу та призову за мобілізацією.

 

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 2948