Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2014

Суд підтримав прокурора, який став на захист дівчинки-інваліда

Кілька днів тому Сокирянський районний суд розглядав цивільну справу за позовною заявою виконавчого комітету  Романковецької сільської ради в інтересах неповнолітньої Тетяни В. до її батьків про позбавлення їх батьківських прав та передачу дитини районному органу опіки та піклування для влаштування.

Як зазначила старший прокурор прокуратури Сокирянського району Юлія Бандуряк, виступаючи в судовому засіданні на захист дівчинки, даний позов підтримала частково. Справді, комісія у складі представників служби у справах дітей, виконкому сільської ради та центру соціальних служб неодноразово відвідувала дану сім’ю, яка проживає у жахливих умовах. Батьки дівчинки ніде не працюють. Єдиним засобом існування  є допомога, яку виділяє держава на дитину. Батьки зловживають спиртними напоями, часто лаються. До речі, «тато» 5 разів був засудженим за вчинення різних злочинів, і лише минулого року повернувся з місць позбавлення волі.

Однак дівчинка-інвалід (у п’ятирічному віці потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, яку вчинив горе-тато) просила залишити її з мамою. Зважаючи на це прокурор позов підтримала частково. І суд, врахувавши думку прокурора, прийняв рішення позбавити нерадивого «неня» батьківських прав щодо його неповнолітньої доньки.

Більше того, стягувати з нього аліменти на дитину у розмірі по 400 грн. щомісячно до досягнення нею повноліття.

Маму ж, яка  просила не позбавляти її батьківських прав, суд попередив про необхідність кардинально змінити ставлення до виховання дитини. Про що жінка й пообіцяла в подальшому зробити.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2037