Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2014

Сільська рада незаконно надала в оренду понад 56 га землі

Прокуратура Заставнівського району (26.09.2014р.) перевірила додержання вимог земельного законодавства в діяльності Бабинської сільської ради.

Встановлено, що рішенням 16 сесії 6 скликання Бабинська сільська рада, за рекомендацією Заставнівської РДА, від 31 січня 2013 року, надала в оренду  ТзОВ «Хрещатик-Агро» земельну ділянку площею 56,4 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва строком на один рік, тобто по січень 2014 року.

У 2014 році ТзОВ «Хрещатик-Агро» самостійно пролонгувало  договір оренди,  пояснюючи це тим, що вся земельна ділянка  у серпні 2013 року була засіяна ріпаком.

Також, виявлено порушення ст. 123 ЗК України при укладанні договору.

Так, сільська рада надала земельну ділянку в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без розробленого проекту відведення та без кадастрових планів (що є невід’ємною частиною договору).

Згідно ст. 125 Земельного кодексу України та ч.5 ст.6 Закону України «Про оренду землі» право оренди земельної ділянки виникає з моменту державної реєстрації такого права, а Бабинська сільська рада   державну реєстрацію      договору не провела.

За цих обставин, прокурор Заставнівського району вніс документ прокурорського реагування про усунення виявлених порушень та визнання договору недійсним. Договір оренди розірвано. Земельну ділянку площею 56,4 га повернули до земель запасу Бабинської сільської ради.

                                              Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1828