Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2014

Компетентні органи Італійської Республіки погодились на екстрадицію буковинця, який 10 років ухилявся від відбування покарання

У 2004 році у Новоселицькому районному суді Чернівецької області слухалась справа відносно громадянина Х., який вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України -  таємне викрадення чужого майна (разом з товаришем викрали з гаражів СВК «Дружба» в с. Магала Новоселицького району Чернівецької області, двигун від автомобіля ЗИЛ-130).  

Суд визнав винним Х. у вчиненні вказаного злочину та визначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України чоловіка звільнено від відбування покарання з іспитовим строком – два роки та зобов’язано його повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання та роботи і періодично з’являтися в органи кримінально-виконавчої системи для реєстрації. 

Проте, починаючи  з січня 2005 року  порушник  на реєстрацію в КВІ не з’являвся, як виявилось -  виїхав за кордон,  а отже  не виконав покладені на нього судом обов’язки.

У зв’язку з цим, Новоселицька МВ КВІ внесла подання до Новоселицького районного суду Чернівецької області з вимогою скасувати рішення про звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням, а призначити  покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

У січні 2014 року до Новоселицького РВ УМВС України в Чернівецькій області надійшло повідомлення з Робочого Апарату Укрбторо Інтерполу про затримання Х. в Італійській Республіці в місті Болонья.

Нещодавно до  прокуратури  області надійшла інформація, що  на підставі Європейської конвенції про видачу правопорушників компетентні органи Італійської Республіки задовольнили запит про видачу в Україну громадянина Х. , для виконання вироку.

                                              Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2646