Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2014

ВІТАЄМО! Ветерану органів прокуратури Буковини Петру Тишку – 90!

22 квітня ветеран органів прокуратури, старший радник юстиції Петро Васильович Тишко відзначає свій  90-річний ювілей.

Народився Петро Васильович у бідній селянській родині на Дніпропетровщині. Після закінчення середньої школи готувався до вступу  на навчання  у Ленінградський суднобудівний інститут, однак на заваді стала війна. Добровольцем юнак пішов на фронт, воював у складі повітряно-десантної дивізії 3-го Українського фронту, тричі був поранений. Після закінчення курсів молодших командирів став командиром гарматної установки. З боями визволяв населені пункти Румунії, Угорщини, Болгарії, Югославії. За героїзм і безстрашність у боях Петро Васильович Тишко нагороджений орденами: Вітчизняної війни 1-го та 2-го ступенів, «Золота Фортуна» 3-го ступеня, «За мужність», а також багатьма медалями.

У вересні 1950 року вступив на навчання в Одеську юридичну школу і після її закінчення отримав направлення на роботу в Чернівецьку область. Спочатку трудився слідчим прокуратури на Вижниччині, а влітку 1955-го був призначений прокурором Путильського району. Згодом очолював прокуратури Заставнівського і Кіцманського районів, а також м.Чернівців. Тривалий час обіймав різні посади  в обласному апараті.

За сумлінну працю Петро Васильович неодноразово відзначений керівництвом прокуратури області та ГПУ. Зокрема, П.Тишко нагороджений нагрудними знаками «Почесний працівник прокуратури України» та «Ветеран прокуратури України».

Тож сьогодні колектив прокуратури Чернівецької області щиро вітає свого старшого колегу з прекрасним ювілеєм! Бажаємо Вам, шановний Петре Васильовичу,  міцного здоров’я ще на довгі роки,  щастя,  благополуччя і мирного неба над головою!

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 2358