Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2014

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовими особами об’єднання-боржника

Конституційний захист громадян та інтересів держави є одним із пріоритетів у діяльності органів прокуратури Чернівецької області. Особливо, якщо мова йде про пенсійне законодавство.

Так, прокуратура Садгірського району м. Чернівці відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Встановлено, що службові особи Чернівецького обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, в порушення вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», не погодивши з розпорядником майна – арбітражним керуючим - списали частину обладнання і реалізували його як металобрухт. Отримавши таким чином кошти у розмірі понад 58 тис.грн., службовці, всупереч законодавству, спрямували їх не на погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України, а використали на погашення іншої кредиторської заборгованості і таким чином завдали істотної шкоди державним інтересам.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

 

 

кількість переглядів: 3002