Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2014
ІНФОРМАЦІЯ про стан протидії корупції в області відповідно до вимог ст.19 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» у 2013 році
ІНФОРМАЦІЯ
про стан протидії корупції в області відповідно до вимог
ст.19 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»

 

Упродовж 2013 року складанням обвинувального акту закінчено розслідування у 39 провадженнях стосовно 44 корупціонерів, які вчинили майже 62 злочини, з них 25 з угодами про визнання винуватості.

Судами постановлено 25 обвинувальних вироків  у кримінальних провадженнях, які розслідувано за новим кримінальним процесуальним законодавством.

Половина направлених до суду обвинувальних актів  (22) – про одержання неправомірної вигоди (хабара), у тому числі про актуальні корупційні правопорушення.

Минулого року найбільша викрита сума неправомірної вигоди становить 810 тис. грн.

Зокрема, прокуратурою області у жовтні 2013 направлений до суду обвинувальний акт стосовно заступника голови однієї з районних рад м.Чернівці, який вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 810 тис. грн. за погодження дозвільної документації.

Здійснювалася протидія злочинним проявам у сфері, пов’язаній з незаконними земельними правовідносинами, де виявлено 10 корупційних злочинів.

Пріоритетне значення для області має і бюджетна система. У минулому році до судів направлено обвинувальні акти щодо 17 злочинів, об’єктом яких є бюджетні кошти.

В ході досудового розслідування відшкодовано збитків на суму 1,117 млн. грн., які були заподіяні корупційними правопорушеннями.

Крім цього, упродовж 2013 року до судів направлено 59 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення, з них: органами прокуратури складено - 18, УБОЗ УМВС – 19, ВБКОЗ УСБУ – 22.

За результатами розгляду протоколів до адміністративної відповідальності притягнуто 45 осіб.

На виконання вимог ст.22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» із займаних посад у зв’язку з вчиненням корупційних правопорушень  звільнено   17 посадовців.

Протягом 2013 року спеціальними суб’єктами протидії корупції в області вживалися ефективні заходи щодо відшкодування збитків, які заподіяні внаслідок вчинення адміністративних корупційних правопорушень,  відшкодовано 17496 грн., що становить 100%.

 

Відділ нагляду прокуратури області 21/2

 

 

кількість переглядів: 1552